Monday, 21 January 2013

Hafiz Hamidun + Zikir Terapi Diri

Marilah terapikan diri.Smoga btambah dekat pd Allah :)


Mcm ketinggalan zaman plak.Album Zikir Terapi Diri Hafiz Hamidun ni dh bkurun kat pasaran..siap mndapat penjualan melebihi 100ribu unit lagi dgr2 cerita.Tp br skrg sy nk becerita kat blog psl kehebatan koleksi terapi diri penangan Hafiz Hamidun ni.

Maaflah.Sy baru bkesempatan memiliki album ni.Bukan beli tau.Tp download kat mediafire.hahahaha..astagfirullahalazim.Bkn curi tp kongsi.Beratus2 org download dr situ.Barangkali mereka senasib dgn sy.Tak mampu beli CD (padahal sbb dr dlu spesis mencintai barang free.Huh!)

Mmg dh lama sy tau tentang kewujudan album ni dan sy agk tsentak bila bc kat paper yg Hafiz tsenyum lega album krn dpt sambutan dan diulang cetak skali lg.Wah!xsangka dia mmpunyai pengikut tsendiri.Sy sbnrnya kurang mngikuti sgt pekembangan Hafiz sbb bg sy dia mmpunyai ramai peminat speseli dr kelompok gadis krn kehenseman beliau.Sy jrg mmberi peluang telinga mndengar alunan lagu2 dia.

Kopem jeles si Marni Ishak kalo tahu sy dh minat awk..HAHA.


Tiba lah pd suatu masa.Takdir bagaikan mahu sy meminati juga jejaka ini.(Ceh.Ayat apakah ini).Pada satu hari ketika dalam pjalanan pulang ke kelantan dari kedah bsama adik sy Firdaus.Beliau telah mmpedengarkan CD terapi diri hafiz ni dsepanjang perjalanan!Berulang2 track itu bgema.Dari side A btuka ke side B.Sy dgr je.Takkan nk soh stop.Kopem firdaus bebel.Lagu2 sy bg dia smua lagha.Haha..

Spjg perjalanan tanpa sy duga.Mata sy bgenang.Sy mnangis rupanya dek krn kusyuk mghayati bait2 lagu hafiz yg kesemuanya memuji2 kebesaran Allah.Hati sy berasa sangat damai ketika itu.Buat ptama kali sy tidak rs mngantuk spjg pjalanan 5jam ke kelantan itu.Firdaus juga tenang sambil memandu meskipun ketika itu hujan turun agak lebat.

Ketika itu sy tertanya2 gerangan siapakah suara yg menyentuh kalbu ini.Lalu sy belek2 kotak CD dlm kereta Firdaus.Tertulis lah tajuk album Zikir Terapi Diri : Hafiz Hamidun.Omaigod.Boleh tahan suara hang hafiz.Tp bkn krn suara dia je sy jd mnyukai album ini tapi kerana kehebatan lirik dan melodi kseluruhan lagu2 yg ada dlm cd beliau.Sgt2 menenangkan jiwa yg bkecamuk dan hati juga berasa dekat pd Allah setiap kali kita ikot sm mndendangkan lirik2 yg memuji kekuasaan Allah itu.

Firdaus mncadangkan sy mmbeli album Hafiz.Ssuatu yg sy sudah fikirkan sblm dia ckp lg.Kat blog sy skrg ni   sdg bgema salah satu lagu yg tdapat dlm album Hafiz.Seperti kata firdaus,setiap org perlu memiliki album ini.Kalau hati rs resah dan gelisah.Xperlu laa sebok nk pegi spa atau mana2 tempat utk terapi diri.Memadai mndengar lagu2 indah sebegini drumah.Insyaallah xrugi beli/downlod album ni.

Antara lagu2 yg sering sy putar kt playlist adalah : Astaghfirullah ,La Ilaha Illallah ,subhanallah,Taubatan Nasuha dan lawkana bainana.Pada yg rs nk downlod kseluruhan lagu2 dlm album Hafiz boleh ke link ini ye : Download zikir terapi diri hafiz hamidun..

Selamat mendengar sahabat2 ku!:)


Wednesday, 16 January 2013

Tolonglah segelintir fans klate!

Semoga  Kelantan terus menjadi gergasi bola sepak negara.

Setelah lama mmendam perasaan geram.Hari ni aku merajinkan diri login balik blog yg dh bzaman aku tinggalkan.Mujurlah tak berulat.Huh!bukak blog smata2 nk lepaskn rs xpuas hati psl sebahagian sikap xmatang fans bola negeri aku sendiri-kelantan.Aku ni bab2 bola layan jugak.Takdelah fanatik sgt tp aku masih amik tau la pkembangan bola sepak tanah air speseli psl team red warriors nih.Dh tentu isu yg masih panas dr taon lps smpai skrg adalah psl perpindahan pemain terkenal kelantan norshahrul idlan talha (matyo) ke Johor.Ye psl ni laa aku nk kupas.Sbb aku tgk komen2 panas terutama dr sgelintir fans klantan yg bg aku terlalu mngikut emosi, masih btebaran di mana2 page bola sepak kt fb speseli page bola sepak klantan dan johor.

Sudah2lah ye peminat2 bola klantan yg xabis2 mngencam matyo sbb ppindahan dia ke johor..pghijrahan  dia 2 satu pkara biasa..kat liga2 antarabangsa pon pemain dbeli dgn kontrak yg tinggi adalah pkara biasa tp org kita siap hentam dia btubi2..gelar dia dgn mcm2 gelaran..lupa diri..lupa asal usul..dgn isteri2 matyo turut dheret dlm sesi kutuk mengutuk..lepas tu bila isteri dia gelarkan org2 tertentu yg kutuk suami dia tu sbg "anjing yg mnyalak"..korg panggil dia betina sundal..eh cb duk tempat isteri matyo,hati isteri mana xsakit hati kalo suami kena kutuk mcm2 sbb pepindahan suami dia ke johor.

Sokongan aku ko mung xpenah pudar matyo biarpun mung loni  main utk johor!gud luck!
Lebih mnyedihkan aku..Tengku Mahkota johor pon turut dhentam.Biarlah kt dia.Dia kaya dan nk guna duit dia utk majukan bola sepak johor.Dia nk johor jd gergasi bola mcm kelantan kita juga.Lalu dia beli pemain2 yg best2 utk bmain dgn johor.Salah ke??Ini benda biasa kat luar negara .Tp napelah sgelintir org klantan susah nk faham sehingga sanggup mndoakan team johor bukan2.Bila johor kalah dgn team2 tertentu,btepuk sorak sebahagian fans klantan.Kemudian siap perli johor " dh ada team bnilai belas2 ribu pon bleh kalah ke der??"..wah mcm lahh team klantan xpernah kalah dlm game padahal klantan pon dbarisi pemain2 hebat.korg lupa kot kalah mng adat btanding.Coach hebat..player hebat xmnjamin pon kmenangan..kalo rzeki xde..kalahla kita walo hebat cm mana pun..

Barisan pemain red warior musim 2013..Smoga terus mara..go more klate go more!
Aku xde niat nk memihak sesiapa.Sekadar menegur perlakuan sgelintir fans klantan kat page2 bola.Hati2 la mmberi komen.Kelantan skrg dlihat sbg gergasi bola yg hebat dgn pencapaian2 yg sgt mmberansangkn pd tahun2 lepas dan smestinya sbg org klantan aku nk tgk pasukan kita ni terus mara pd tahun ni dan jd inspirasi pd team2 bola di negeri lain..tapi  jgn la krn kedudukan selesa klantan skrg buat sbahagian kita lupa diri dan riak..sedih aku bc komen2 org negeri aku kt page bola.Segelintir Admin page bola pon kdg2 slalu jd batu api.Status mghina matyo dan johor mnyebabkn fans smakin mluap2 benci pd matyo.Lalu bpusu2 la komen kt status tsebut dgn kata2 hina xbkesudahan buat matyo dan isteri..ssungguhnya sgt jelas lebih ramai mgecam dari menyokong kptusan pemain muda itu utk meninggalkan klantan.

Gapo2 pon..apekk jugok hok terbaekk dihati sayo.Selamonya dale hati.Xkan berbelah bagi.kih3.
Aku puji dgn kesetiaan Khairul fahmi (Apek), Piya dan bberapa lagi player yg nk stay dgn kelantan walau dtawar dgn harga lebih tinggi oleh negeri2 lain.Tp jgn laa sbb apek dan piya setia..maka matyo pula dianggap bpaling tadah..Oh!ini melibatkan masa depan..Mgkin matyo nk ssuatu yg baru dalam kerjaya bola sepak dia lalu dia brhijrah.Faktor gaji mahal juga perlu diambil kira.Dia nk sara ank bini,jd dia perlu bfikir bkn utk negeri je tp utk diri sendiri juga.Biarlah dia dgn keputusan dia..Kita patutnya mndoakan dia lebih bjaya di tempat baru.Bukan saban hari mnghentam dia,mndoakan yg buruk2 utk dia n kluaga dia.Cukuplah!

Penat aku menaip..huh!listen!listen!listen!